Eerbeek: toegangspoort tot de Veluwe

Gemeente Brummen werkt met meerdere partners samen aan een plan om de toegang tot de Veluwe beter te spreiden. Met de spoorzone in Eerbeek als nieuw en belangrijk startpunt voor een bezoek aan de Veluwezoom en de IJsselvallei.
Logo Visit Brummen
Gepubliceerd op: 2-februari-2023

Visit Brummen

Binnen het Brummens gemeentebestuur is Annika van Klinken sinds deze week de verantwoordelijke wethouder voor recreatie en toerisme. Zij laat weten dat er op dit moment hard wordt gewerkt aan nieuw drukwerk en een speciale toeristische website. “We verwachten dat deze nog voor het paasweekend online is,” laat de Eerbeekse wethouder enthousiast weten. Met de website en de bijbehorende video ‘Visit Brummen’  wil de gemeente laten zien wat voor moois de regio allemaal te bieden heeft. “We liggen op een strategische positie van de meest toeristische vakantiebestemming van Nederland; de Veluwe. Waardevolle landgoederen en industrieel erfgoed worden verbonden door de natuur van het Veluwemassief en de IJsselvallei. Een ideale omgeving, zeker voor de fietsliefhebber en de wandelaar.”

Aantrekkelijk

Samen met regionale partners maakt Brummen zich sterk om officieel een toegangspoort te worden voor de Veluwe. “Dat concentreert zich vooral op het gebied rondom het spoor; het Elis Ligtleeplein. Dat plein moet een aantrekkelijke en recreatieve plek worden om een bezoek aan de Veluwezoom of IJsselvallei te starten. Zeker in de zomer komen daar veel toeristen aan met de stoomtrein van de VSM. Het plein moet ook het verhaal van Eerbeek als papierdorp vertellen.” Volgens Van Klinken start dit voorjaar het gesprek hierover met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden.

Handen ineenslaan

Het promoten van Eerbeek als toeristische kern is een verantwoordelijkheid van iedereen. Van Klinken daarover: “We zoeken als gemeente actief de samenwerking op met ondernemers, inwoners en regio. Ook maken we de basis op orde. Zo lanceren we onder andere dit voorjaar de website visitbrummen.nl en wordt er een wandelnetwerk aangelegd. We zien samen kansen voor vrijetijdseconomie en werkgelegenheid. En om die kansen te verzilveren moeten we meer samenwerken. Hier in onze eigen gemeente, maar ook in de regio,” aldus de nieuwe wethouder Recreatie en Toerisme. Wanneer we samen toerisme gaan benutten en de handen beter ineen weten te slaan, gebruiken we toerisme als middel om onze gemeente goed bewoonbaar, vitaal en beleefbaar te houden.