Doelstellingen

Het doel van het project Talent en Opleiding is het creëren van een structurele samenwerking tussen onderwijs (o.a. Graafschap College), overheid (provincie Gelderland en gemeente Brummen) en bedrijfsleven (Industriekern Eerbeek Loenen).

Dit is in het belang van de huidige bedrijven en hun werknemers én de toekomstige werknemer. Op deze manier is er inbreng van nieuwe kennis en inzichten. Het versterkt ook het imago van de verschillende sectoren in Eerbeek en Loenen. Tot slot zorgt het voor een duurzaam verbeterde instroom van gekwalificeerd personeel.

De partners binnen Eerbeek-Loenen 2030 gaan als eerste stap in het proces het onderwerp ‘papier’ een zichtbare en moderne plaats geven in Eerbeek. Dit doen zij in de vorm van een Industrial Expercience Centre. Samen met de industrie en aanverwante sectoren, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en de toeristische sector wordt deze plek gecreëerd.

Het wordt geen museum, maar een plek die alles laat zien over een moderne invulling van industrie. De verschillende toepassingen, de innovaties in de branche, de toekomst en thema’s als circulariteit, duurzaamheid en energietransitie. Het wordt ook een plek die ruimte biedt aan opleidingen, jonge studenten, enzovoorts.