Talent en opleiding

Eerbeek en Loenen zíjn papier, ze ademen papier. Beide dorpen hebben zowel een historie als een zeer kansrijke toekomst als het gaat om papier en papierproductie.
Talent en opleiding

Naast innovatieve machines, duurzame logistieke oplossingen en een nog betere balans tussen leefbaarheid en economie, is het voldoende beschikbaar hebben en krijgen van arbeidskrachten een net zo belangrijk onderwerp.

Hoe houdt de papierbranche, maar ook de andere sectoren aanwezig in beide dorpen, waardevolle mensen vast en hoe trekken we nieuw of jong talent aan? Een behoorlijke uitdaging gezien de aantrekkingskracht van bijvoorbeeld de randstad. Maar ook in relatie tot het woningaanbod in Eerbeek en Loenen.

De eerste stap in dit proces is het creëren van een fysieke plek, een gebouw, waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Een plek die ruimte biedt aan opleidingen, jonge studenten en ruimte biedt om technologie, kennis en innovaties samen te brengen. Gestart wordt met het realiseren van een Industrial Experience Centre met een zwaar accent op papier!

Lees meer