Groenzone en geluidswand aan de Poelkampstraat/Volmolenweg

In 2019 zijn de woningen aan de Poelkampstraat gesloopt. Aan één kant van de weg zijn nieuwe huizen teruggebouwd. De grond aan de zijde van het bedrijfsterrein van Mayr-Melnhof is gekocht door Mayr-Melnhof.

Gemeente Brummen heeft afspraken gemaakt met Mayr-Melnhof over het gebruik van deze grond. Een deel van de grond neemt het bedrijf in gebruik. Een strook van ongeveer 10 meter, grenzend aan de Poelkampstraat/Volmolenweg, richten we in als groenzone met een geluidswerende-/dempende wand.

Terugkoppeling aangedragen ideeën

Eind 2020 vroegen we aan de direct omwonenden om ideeën aan te dragen voor de inrichting van een groenzone en geluidswand aan de Poelkampstraat en Volmolenweg. Ongeveer 20 huishoudens hebben ideeën en wensen aangedragen voor de groenzone en geluidswand. We zien dat er een grote vraag is naar extra parkeermogelijkheden en opstelplaatsen voor huisvuilcontainers. Een grote voorkeur is uitgesproken voor een natuurrijke, groene zone met ook bloeiende planten. Daarnaast is er ook zorg over mogelijk ongewenst gebruik van de zone.

We hebben de ideeën samen met de verplichtingen die Folding Boxboard Eerbeek B.V. (nieuwe naam van Mayr-Melnhof) heeft, samengebracht in twee schetsen. Graag horen we nog een keer uw mening over deze ontwerpen. Daarna kunnen we de definitieve inrichtingsschetsen gaan maken.

Denk mee over uw uitzicht!

Op donderdag 4 november 2021 zijn we van 15.30 tot 18.00 uur aanwezig in het BHV-gebouw Folding Boxboard Eerbeek (voorheen Mayr-Melnhof). Dit is het houten gebouw in de bocht van de Poelkampstraat richting Kloosterstraat. We horen dan graag nog eenmaal uw mening over het ontwerp voor de groenzone en geluidswand. U kunt gewoon binnenlopen en u hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Verhinderd?

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen of reageert u liever schriftelijk? Stuur dan uw reactie voor 15 november 2021 naar: eerbeek.loenen2030@gelderland.nl. U kunt uw reactie ook telefonisch doorgeven. Neem dan voor 15 november contact op met de omgevingsmanager van het project: Floor van Gaasbeek. Haar telefoonnummer is: 026 359 82 46.

Bent u benieuwd welke wensen en ideeën zijn aangedragen en welke twee ontwerpen nu voor liggen om op te reageren? Bekijk de onderstaande folders :

Is het overzicht compleet?

Als u vragen heeft over de opgehaalde ideeën of het proces of u ziet onderwerpen die in de verdere uitwerking niet mogen ontbreken, laat het ons weten. Gebruik hiervoor het reactieformulier.