Vervanging Persmachine Mayr-Melnhof

12-4-2021

De persmachine van Mayr-Melnhof is onderdeel van de kartonmachine en aan vervanging toe. Een persmachine vervangen vraagt een lange voorbereidingstijd en levertijd. Er is een vergunning aangevraagd om de machine te kunnen vervangen.

Persmachine

Bij het maken van karton wordt natte hout- of papierpulp verwerkt tot karton. De natte pulp wordt via zeven, walsen en drooginstallaties uiteindelijk op de gewenste dikte en samenstelling gebracht. Eén van de machineonderdelen die bijdraagt aan het drogingsproces is de persmachine. Deze machine is essentieel in het productieproces en is aan vervanging toe.

Vergunning

Mayr-Melnhof heeft een vergunning aangevraagd om de persmachine te kunnen vervangen. De vervanging van de perspartij heeft geen gevolgen voor de productiecapaciteit van de kartonmachine. Op dit moment wordt de aanvraag beoordeeld op de milieu- en bouwaspecten door de omgevingsdienst.

Volgens planning wil Mayr-Melnhof de persmachine rond de zomer van 2022 vervangen. De voorbereidende werkzaamheden zullen hiervoor starten in de zomer 2021.

Terug naar nieuwsoverzicht