Vergunning voor vervanging persmachine Mayr-Melnhof wordt verleend

28-6-2021 Afbeelding Coldenhovenseweg bedrijventerrein Mayr Melnhof

De persmachine is een belangrijk onderdeel van de kartonmachine van Mayr-Melnhof. Mayr-Melnhof heeft een vergunning aangevraagd om deze machine te vervangen. De omgevingsdienst (ODRN) heeft na beoordeling besloten deze vergunning te verlenen.  

Persmachine

Bij het maken van karton wordt natte hout- of papierpulp verwerkt tot karton. Eén van de machineonderdelen die bijdraagt aan het drogingsproces is de persmachine. Deze machine is essentieel in het productieproces en is aan vervanging toe. De vervanging van de perspartij heeft geen gevolgen voor de productiecapaciteit van de kartonmachine.

Vergunning

De omgevingsdienst ODRN beoordeelde de aanvraag op de milieu- en bouwaspecten. De vergunning voor de vervanging van de persmachine wordt verleend. De bekendmaking van dit besluit is in week 27 te lezen in het provinciaal blad.

Voorbereidingen

Een persmachine vervangen vraagt een lange voorbereidingstijd en levertijd. Volgens planning wil Mayr-Melnhof de persmachine rond de zomer van 2022 vervangen. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in de zomer 2021.

Terug naar nieuwsoverzicht