Mogelijke verkoop Mayr-Melnhof

23-6-2021 Coldenhovenseweg bedrijventerrein Mayr Melnhof

Op 22 juni 2021 heeft het hoofkantoor van Mayr-Melnhof in Oostenrijk het voornemen uitgesproken om twee fabrieken te verkopen. Het gaat om de fabriek in Eerbeek en een fabriek in Baiersbronn (Duitsland). Op dit moment worden gesprekken gevoerd over de mogelijke overname. 

Het hoofdkantoor van Mayr-Melnhof voert gesprekken met het bedrijf Oaktree Capital Management over een mogelijke overname. De nieuwe eigenaar wil graag investeren in beide fabrieken. Zij zien een goede toekomst voor het speciale karton zoals dat in deze fabrieken wordt gemaakt. Daarnaast draagt ook de verschuiving in verpakkingsmateriaal van plastic naar (beter) herbruikbare materialen zoals karton bij aan een positief toekomstbeeld voor het bedrijf.

Mayr-Melnhof heeft met Oaktree Capital Management gesproken over de samenwerking binnen het project Eerbeek-Loenen 2030. Zij zijn op de hoogte van het proces dat we nu doorlopen voor het inpassingsplan en de milieueffectrapportage. De overname zal geen effect hebben op de afspraken die gemaakt zijn en de investeringen die nodig zijn.
De verwachting is dat de verkoop in het najaar van dit jaar wordt afgerond.

Terug naar nieuwsoverzicht