Eerbeek Loenen 2030 onderdeel van Regiodeal

30-1-2020 Bezoek regiodeal

De Cleantech Regio is een samenwerkingsvorm én een gebied. Overheid, onderwijs en ondernemers werken in dit gebied aan een goed vestigingsklimaat voor bedrijven/instellingen en inwoners. Gezamenlijk hebben zij een agenda gemaakt waarin de ambities en gewenste resultaten voor 2019-2023 zijn opgenomen.

De focus ligt op energietransitie en een circulaire economie in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.
Dit kan alleen bereikt worden als ook aandacht is voor het aantrekken van toptalent, nieuwe inwoners, ondernemers en een fijne en schone leefomgeving. Lees meer hierover op de website van de Cleantech Regio.

Financiële bijdrage Rijk

Alle partijen investeren om de ambities van de regio mogelijk te maken. Om een extra impuls aan deze ontwikkelingen te geven is het Rijk gevraagd om financieel bij te dragen. De Cleantech Regio heeft een regiodeal ingediend bij het Rijk waarin zij de kracht en kansen van de regio en de noodzaak om fors te investeren onder de aandacht brengen. Lees hier meer over de regiodeals. Eerbeek Loenen 2030 past helemaal bij de ambities van de regio. Het maakt daarom  onderdeel uit van de regiodeal. In februari zal bekend worden of het Rijk de financiële bijdrage toekent aan de Cleantech Regio en daarmee ook het programma Eerbeek Loenen 2030 een extra financiële impuls geeft.

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht